Wellstock logo
AIKATAULUISTA RIIPPUMATONTA VERKKOFYSIOTERAPIAA

Liikkuvan nuoren huoltopaketti - Rasitusvammojen parantamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi
187€

Hankkiudu eroon rasitusvammoista jo 15 minuutin harjoitteilla

JUNIORIURHEILIJAN HUOLTOPAKETTI -RASITUSvammojen parantamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi
Verkkovalmennuksen arvo on vähintään 970€ - Tällä verkkofysioterapiapaketilla saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 10 fysioterapiakäyntiä.
 Huolestuttaako sinua, kestääkö junioriurheilijasi keho useita treenikertoja viikossa?
 Onko junioriurheilijallasi polven tai kantapään kiputiloja treenin aikana tai sen jälkeen?
 Haluaisitko ennaltaehkäistä junioriurheilijan selän rasitusmurtumaa, jotka ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana?
 Onko junioriurheilijallasi Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johanssonin syndrooma tai Severin syndrooma? Haluatko ohjeet näiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisemiseen?
KATSO FYSIOTERAPEUTTI ANNINA KORHOSEN TERVEISET
Arvo vähintään 970€ - saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 
10 fysioterapiakäyntiä
AIKATAULUISTA RIIPPUMATONTA VERKKOFYSIOTERAPIAA

Liikkuvan nuoren huoltopaketti -Rasitusvammojen parantamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi 187€

Hankkiudu eroon rasitusvammoista jo 
15 minuutin harjoitteilla

JUNIORIURHEILIJAN HUOLTOPAKETTI -

rASITUSVAMMOJEN PARANTAMISEKSI JA ENNALTAEHKÄISEMISEKSI
Katso fysioterapeutin terveiset.
Verkkovalmennuksen arvo on vähintään 970€ - Tällä verkkofysioterapiapaketilla saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 10 fysioterapiakäyntiä.
 Huolestuttaako sinua, kestääkö junioriurheilijasi keho useita treenikertoja viikossa?
 Onko junioriurheilijallasi polven tai kantapään kiputiloja treenin aikana tai sen jälkeen?
 Haluaisitko ennaltaehkäistä junioriurheilijan selän rasitusmurtumaa, jotka ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana?
 Onko junioriurheilijallasi Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johanssonin syndrooma tai Severin syndrooma? Haluatko ohjeet näiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisemiseen?
Arvo vähintään 970€ - saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 
10 fysioterapiakäyntiä

Tämä valmennus sopii liikkuvalle nuorelle, mikäli:

 8-15-vuotiaalla nuorella on sekä polven että kantapään kiputiloja.
 Nuorella urheilijalla on jo todettu Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johanssonin syndrooma tai Severin syndrooma.
 Olet huolissasi liikkuvien nuorten lisääntyneistä selän rasitusmurtumista ja haluaisit nuorellesi ohjeet sen ennaltaehkäisemiseen?

Valmennuksen avulla:

 Pitkäänkin jatkuneisiin polven ja kantapään kiputiloihin voidaan saada nopeasti helpotusta. 
 Polven ja kantapään kivuista voi päästä eroon jopa muutamassa viikossa fysioterapeutin ohjeiden avulla.
 Voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä selän rasitusmurtumia, sekä polven ja kantapään rasitusvammoja.

"Pahimmillaan nuori urheilija voi kärsiä tyypillisistä rasitusvammoista jopa muutaman vuoden ajan, ellei näihin saada heti fysioterapeutin täsmäohjeita."

"Haluan, että nuoret urheilijat voivat treenata terveinä ja ilman kipuja omien kykyjensä tasolla."
Fysioterapeutti
Annina korhonen
Selän rasitusmurtuman esiaste kestää kuntoutua 3 jopa kuukautta, ja kehittynyt selän rasitusmurtuma kestää kuntoutua 6kk, jolloin nuori urheilija joutuu olemaan poissa omasta lajitreenistään.  
Kantapään ja polven rasitusvammaoireet ja
selän rasitusmurtumaoireet ovat yllättävän yleisiä aktiivisilla nuorilla urheilijoilla jääkiekossa, koripallossa, jalkapallossa, futsalissa, voimistelussa ja cheerleadingissä. 

Tiesitkö, että:

 • Liikkuvien nuorten tyypillisiä rasitusvammoja ovat polvessa Osgood Schlatter ja Sinding Larsen-Johanssonin syndrooma ja kantapäässä Severin tauti.
 • ​Tyypillisimmät nuoren urheilijan polven rasitusvammat esiintyvät 8-15-vuotiailla
 • Tyypillisimmät nuoren urheilijan kantapään rasitusvammat esiintyvät 8-15-vuotiailla.
 • Nuorimmat selän rasitusmurtuman saaneet nuoret urheilijat voivat olla jopa 8-vuotiaita.

Mitä on Severin tauti / Severin syndroma

Severin tautia esiintyy 7-13-vuotiailla kasvavilla urheilijoilla kiputilana kantapään alueella. Severin tauti eli kantaluun apofysiitti tarkoittaa tilaa, jossa luusto kasvaa nopeammin kuin lihas. Tämä aiheuttaa voimakkaan vetokuormituksen akillesjänteen kautta kantaluun alueelle. Oireiden ilmenemiseen liittyy usein myös hallinnan puutetta lantion- ja keskivartalon sekä alaraajojen alueella. 

Miten tämä oireilee?

Kipua esiintyy kantapään alueella, alkuun akillesjänteen kiinnityskohdassa, mutta myöhemmin kipu voi levitä koko kantaluun alueelle. Ensioireina kipua ja turvotusta esiintyy liikuntasuorituksen jälkeen, mutta myöhemmin tilanteen jatkuessa kipua ja turvotusta esiintyy myös liikuntasuorituksen aikana sekä levossa. 

Miten pitkään oireet voivat kestää?

Hoitamattomana Severin taudin oireet voivat jatkua jopa muutaman vuoden ajan. Siksi olisikin erityisen tärkeää, että oireita hoidetaan mahdollisimman nopeasti, kun kantapään kipua ilmenee. Mitä nopeammin kiputilanteeseen reagoidaan ja aloitetaan tähän säännölliset täsmäharjoitteet, sen helpommin ja nopeammin saadaan kipu hallintaan. 

Pitkäänkin jatkuneeseen Severin tautiin voidaan saada yllättävän nopeasti helpotusta oikeilla harjoitteilla. Tärkeintä kuitenkin on tehdä harjoitteita ennaltaehkäisevästi, jolloin kyseiseltä kantapään kivulta voidaan välttyä. Motivaatio liikuntaan on helppo ylläpitää, kun keho on vahva ja hyvinvoiva.  

Ennaltaehkäisevät harjoitteet voivat parantaa suoritusta myös omassa lajissa, kun fysiikka toimii moitteetta.

Mitä on Osgood Schlatter ja Sinding-Larsen-Johanssonin tauti?

Osgood Schlatterin ja Sinding-Larsen-Johanson tauti on kasvavilla urheilijoilla esiintyvä polven kiputila. Osgood Schlatteria esiintyy 8-14-vuotiailla ja Sinding-Larsen-Johanssonia esiintyy jo hieman aiemmin.  

Osgood Schlatterissa kipu on polven etupuolella, polvilumpion alla olevassa sääriluun kyhmyssä. Sinding-Larsen-Johanson kipu puolestaan esiintyy polven etupuolella, polvilumpion alaosassa.  

Näitä kasvuikäisten kasvualueiden rasitusvaivoja voidaan kutsua tilaksi jossa luusto kasvaa nopeammin kuin lihas ja aiheuttaa näin jänteen kautta suurentunutta vetokuormitusta kasvualueelle, mikä johtaa kasvualueen vaurioihin. Tässä tapauksessa sääriluun kyhmyn alueelle tai polvilumpion alaosan alueelle.  

Miten tämä oireilee? 

Kasvavalla lapsella jänne on vahvempi, kuin itse luuosuus johon jänne kiinnittyy. Tämän vuoksi suurentunut vetokuormitus tekee ärsytystilan luun kasvualueelle. Kyseisellä alueella esiintyy kipua ja turvotusta. Näitä esiintyy alkuun liikuntasuorituksen jälkeen, mutta myöhemmin tilanteen jatkuessa kipua ja turvotusta esiintyy myös liikuntasuorituksen aikana sekä levossa. 

Mitä muuta tähän voi liittyä?

Oireiden ilmenemiseen liittyy usein hallinnan puutetta lantion- ja keskivartalon sekä alaraajojen alueella. Lisäksi etureisien lihaksisto on liikkuessa usein yliaktiivinen ja esimerkiksi pakara- ja takareiden lihakset tekevät liian vähän lihastyötä.  

Tulisiko jotain harjoittelua välttää diagnoosin myötä?

Kun junioriurheilijalla esiintyy Osgood Schlatterin, Sinding-Larsen-Johanssonin tautia, niin tässä tilanteessa tulee välttää porrasharjoittelua sekä hyppyharjoittelua. Myös, jos nuori urheilija kasvaa pituutta yli 1cm verran kuussa on syytä välttää edellä mainittuja harjoitteita, jotta rasitusvammoja voidaan ehkäistä.  

Miten pitkään oireet voivat kestää?

Hoitamattomana kasvuikäisten polvikivut voivat jatkua jopa muutaman vuoden ajan. Siksi olisikin erityisen tärkeää, että oireita hoidetaan mahdollisimman nopeasti, kun polvikipua ilmenee. Mitä nopeammin kiputilanteeseen reagoidaan ja aloitetaan tähän säännölliset täsmäharjoitteet, sen nopeammin oireita saadaan helpotettua.  

Pitkäänkin jatkuneeseen polviongelmaan voidaan saada yllättävän nopeasti helpotusta oikeilla harjoitteilla. 

Mitä on selän rasitusmurtuma?

Selän rasitusmurtuma ja rasitusosteopatia todetaan selän magneettitutkimuksella. Rasitusosteopatia on rasitusmurtuman esiaste, jossa esiintyy luun pehmenemistä sekä turvotusta. Joskus puhutaan myös spondyloosista tai nikamakaaren höltymästä, joka tarkoittaa vastaavasti tilaa, jossa voidaan nähdä selkänikaman takakaaressa muutoksia tai murtumaa.

Rasitusmuutokset ja murtumat sijoittuvat useimmiten lanneselän alimpaan tai toiseksi alimpaan nikamaan, jotka myös taaksetaivutus- ja kiertoliikkeissä kuormittuvat eniten.  

Mihin selän rasitusmurtuman esiaste voi hoitamattomana johtaa?

Hoitamattomana tämä kasvavan lapsen nikamakaaren höltymä voi johtaa nikaman siirtymään eli spondylolisteesiin. Nikamakaaren siirtymä on murtumasta seuraava vaihe, jossa tähän on syntynyt molemminpuolinen murtuma ja nikama on päässyt liukumaan eteenpäin suhteessa alla olevaan nikamaan. Joskus tämän voi havaita myös kohoumana selän okahaarakerivissä, eli niin sanotuissa rangan ”helmissä”.  

Kenellä tätä vaivaa yleisimmin tavataan?

Nikamakaaren siirtymistä tapahtuu noin puolella nuorista urheilijoista, joilla on todettu nikamakaaren murtuma. Yleisimmin vaivaa tavataan 12-16- vuotiailla nuorilla urheilijoilla. Pojilla rasitusmurtumat ovat yleisempiä kuin tytöillä.   

Selän rasitusmurtumat ovat lisääntyneet valitettavan paljon liikkuvien nuorien keskuudessa.  

Mikä voi altistaa selän rasitusmurtumalle?

Selän rasitusmurtumille altistavat yksipuoliset liikkeiden toistot ja erityisesti selän yliojennukset ilman tehokasta lihaspitoa altistavat kasvavan selän rasitusmurtumille. Lisäksi taustalla on tyypillisesti suurentunut kuormitus lanneselän alaosassa ryhtipoikkeamasta johtuen tai heikko keskivartalon sekä lantionhallinta. Keskivartalon ja lantion alueen lihaksista voi löytyä myös ns. Epätasapaino, jossa osa lihaksista on heikkoja ja osa taas yliaktiivisia.  

Painijoilla ja voimistelijoilla esiintyy kaksi kertaa enemmän selkäongelmia kuin vastaavan ikäisillä urheilua harrastamattomilla lapsilla. Huomioitavaa on, että selän rasitusmurtumat ovat erittäin yleisiä myös jääkiekossa sekä erilaisten pallolajien keskuudessa, joissa on paljon äkkinäisiä liikkeitä ja kiertoja.  

Miten nuoren ruutuaikakäyttäytyminen voi altistaa selän rasitusmurtumalle?

Osaksi selkärangan rasitusmurtumien lisääntyminen voi johtua siitä, että arkiaktiivisuus on vähentynyt huomattavasti ja pelikoneiden sekä puhelinten äärellä vietetään liian paljon aikaa. Tällöin selkä ei pääse rauhassa vahvistumaan arkisissa kevyemmissä tekemisissä. Saatetaan olla huonossa ryhdissä pyöreällä selällä, jolloin saadaan aikaseksi tilanne, jossa selän syvät lihakset sammuvat.  

Jos pitkään, huonossa ryhdissä olevan istumisen jälkeen lähdetäänkin täysillä treeneihin, niin selkärankaa syvältä kontrolloivat lihakset voivat olla puolivaloilla mukana. Siksi on tärkeä kiinnittää huomiota asentoihin, jossa lapsi esimerkiksi pelaa pelikonsolia tai on puhelimella. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vatsamakuulla puhelimen kanssa oleminen tai istuminen jumppapallon päällä, kun pelataan pelikonsolilla.  

Miksi olisi myös tärkeää, että  liikkuvan nuoren keskivartalo olisi vahva? 

On äärimmäisen tärkeää saada urheilevan nuoren keskivartalon tuki tasapainoisesti hyvin vahvaksi. Keskivartalon vahvuuden kautta ehkäistään osaltaan myös muita kehon rasitusvammoja sekä loukkaantumisia ja keskivartalotuen vahvistuessa saadaan huomattavasti paremmin voimaa esimerkiksi ponnistukseen, juoksuun, luisteluun, pallon heittoon tai pallon potkuun.
Liikkuvan nuoren huoltopaketti sisältää:
 • Pitkän kokemuksen omaavan ja urheilufysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin kehittämän ja tehokkaasti tuloksia tuoneen nuoren urheilijan huoltopaketin.
 • Pääsyn välittömästi valmennusalustalle ja kaikki materiaalit käyttöösi heti (voimassa toistaiseksi).
 • Liike- ja huoltopankin ohjevideoina polven ja kantapään rasitusvammojen hoitamiseksi/poistamiseksi. 
 • Liikepankin ohjevideoina polven ja kantapään rasitusvammojen sekä selän rasitusmurtuman ehkäisemiseksi. 
 • ​Ohjevideot kantapään sekä polven kinesio-teippaukseen rasitusvammatilanteissa. 
 • ​Kirjallista lisätietoa videoiden tueksi.
 • ​Täydennettävän treenilomakepohjan nuoren urheilijan motivoimiseksi.
 • ​Viihteellisiä temppuvideoita junioriurheilijoilta.
Verkkovalmennuksen sisältö vastaa vähintään 10 erikoistuneen  fysioterapeutin vastaanottokäyntiä ja sen arvo on ainakin 970€.  

HUOM! Verkkovalmennus sisältää kaikki nämä yksittäin myytävän verkkovalmennukset:

Liikkuvan nuoren polven kiputilojen ensiapupaketti (65€)

Liikkuvan nuoren kantapään kiputilojen ensiapupaketti (65€)

Liikkuvan nuoren selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisypaketti (65€) 

Liikkuvan nuoren suorituskykyä parantava fysiikkavalmennus (65€)
 SAA APU KIPUIHIN - NAUTI URHEILUSTA    
Saat konkreettiset täsmäohjeet, joilla hoidat liikkuvan nuoren polven ja kantapään kiputilanteet kuntoon kokeneen fysioterapeutin ohjeilla. (Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johannsonin syndrooma ja severin syndrooma) 
Kipu ei kuulu nuoren urheilijan arkeen!
 ENNALTAEHKÄISE - ÄLÄ ODOTA VAMMOJA
Ennaltaehkäise nuoren urheilijan selän rasitusmurtumia, sekä tyypillisiä kantapään ja polven kiputiloja tehokkailla fysioterapeutin täsmäohjeilla.
 NÄE HYÖDYT - TUNNISTA UHAT                     
Parhaimmillaan kivuista voi päästä eroon jopa muutamassa viikossa fysioterapeutin ohjeiden avulla. Pahimmillaan nuori urheilija voi kärsiä tyypillisistä rasitusvammoista jopa muutaman vuoden ajan, ellei näihin saada heti fysioterapeutin täsmäohjeita.
Parhaat tulokset saatte näin:
 • Hanki verkkofysioterapiapaketti liikkuvan nuoren kehonhuoltoon.
 • ​Katsokaa videot ja tehkää harjoitukset alussa yhdessä.
 • ​Merkitkää jokainen tehty treeni verkkofysioterapia-paketissa olevaan lomakkeeseen. 
 • ​Sitoutukaa treeniin ja iloitkaa harjoitusten tuottamista tuloksista. 

Fysioterapeutti
Annina Korhonen

Annina on vuonna 2004 valmistunut fysioterapeutti, jolla on myös lähihoitajan koulutus vuodelta 1998. Annina on toiminut fysioterapeuttina tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä leikkauspotilaiden fysioterapiassa valmistumisestaan saakka. Työkokemusta on vuosien saatossa kertynyt useasta eri fysioterapiayksiköstä rutkasti. 

Lisäksi Annina on tehnyt yhteistyötä Pirkanmaalla eri urheiluseurojen urheilijoiden kanssa ja toteuttanut fysioterapian lisäksi urheilijoiden kartoituksia vammojen ehkäisemiseksi sekä pitänyt valmentajien koulutuksia. Urheilijoita on ollut mm. seuraavista seuroista; Ilves, Tappara, Kisa-Eagles, Pyrintö (koripallo), TPV, TaTU, Raholan Pyrkivä, Tampereen Voimistelijat, TaTS. Koripallovalmentajana Annina toimii Raholan Pyrkivässä. 

Annina ylläpitää taitojaan kouluttautumalla säännöllisesti. Erikoistumisopintoina ovat mm. urheilufysioterapian koulutus, fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus sekä useita muita tuki- ja liikuntaelinongelmien koulutuksia. Halutessasi näet tarkemmin Anninan taustoista täältä.
© Copyright - All Rights Reserved, WellStock Oy