Wellstock logo
AIKATAULUISTA RIIPPUMATONTA VERKKOFYSIOTERAPIAA
JUNIORIURHEILIJAN HUOLTOPAKETTI -RASITUSvammojen parantamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi

Liikkuvan nuoren selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisypaketti 
65€

Vain 15 minuutin harjoitteilla ehkäiset rasitusmurtumia

Verkkovalmennuksen arvo on vähintään 280€ - Tällä verkkofysioterapiapaketilla saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään kolme fysioterapiakäyntiä.
 Huolestuttaako sinua, kestääkö junioriurheilijasi keho useita treenikertoja viikossa?
 Onko junioriurheilijallasi polven tai kantapään kiputiloja treenin aikana tai sen jälkeen?
 Haluaisitko ennaltaehkäistä junioriurheilijan selän rasitusmurtumaa, jotka ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana?
 Onko junioriurheilijallasi Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johanssonin syndrooma tai Severin syndrooma? Haluatko ohjeet näiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisemiseen?
KATSO FYSIOTERAPEUTTI ANNINA KORHOSEN TERVEISET
Arvo vähintään 970€ - saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 
10 fysioterapiakäyntiä
AIKATAULUISTA RIIPPUMATONTA VERKKOFYSIOTERAPIAA

Liikkuvan nuoren selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisypaketti 65€

Vain 15 minuutin harjoitteilla ehkäiset rasitusmurtumia

JUNIORIURHEILIJAN HUOLTOPAKETTI -

rASITUSVAMMOJEN PARANTAMISEKSI JA ENNALTAEHKÄISEMISEKSI
Katso fysioterapeutin terveiset.
Verkkovalmennuksen arvo on vähintään 970€ - Tällä verkkofysioterapiapaketilla saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 10 fysioterapiakäyntiä.
 Huolestuttaako sinua, kestääkö junioriurheilijasi keho useita treenikertoja viikossa?
 Onko junioriurheilijallasi polven tai kantapään kiputiloja treenin aikana tai sen jälkeen?
 Haluaisitko ennaltaehkäistä junioriurheilijan selän rasitusmurtumaa, jotka ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana?
 Onko junioriurheilijallasi Osgood Schlatter, Sinding-Larsen-Johanssonin syndrooma tai Severin syndrooma? Haluatko ohjeet näiden kuntouttamiseen sekä ennaltaehkäisemiseen?
Arvo vähintään 280€ - saat ohjeet, joihin vaaditaan minimissään 
kolme erikoistuneen fysioterapeutin käyntiä

Tämä valmennus sopii liikkuvalle nuorelle, mikäli:

 8-15-vuotias perheenne nuori urheilija harrastaa jääkiekkoa, koripalloa, jalkapalloa, futsalia, voimistelua, painia tai cheerleadingiä.
 Haluaisitte ennaltaehkäistä liikkuvan nuoren selän rasitusmurtumaa.
 Sinua huolestuttaa, kuinka nuoren keho kestää useita treenikertoja viikossa.
 Liikkuva nuori viettää vapaa-aikaansa ruutujen äärellä huonoissa asennoissa?

Selän rasitusmurtumat ovat yleistyneet huomattavasti liikkuvilla nuorilla viime vuosina.

"Haluan, että nuoret urheilijat voivat treenata terveinä ja ilman kipuja omien kykyjensä tasolla."
Fysioterapeutti
Annina korhonen

Tiesitkö, että:

 Nuorimmat selän rasitusmurtuman saaneet nuoret urheilijat voivat olla jopa 8-vuotiaita.
 Selän rasitusmurtuman esiaste kestää kuntoutua 3 kuukautta ja kehittynyt selän rasitusmurtuma kestää kuntoutua 6kk, jolloin nuori urheilija joutuu olemaan poissa omasta lajitreenistä. 
Eikö olisi viisasta suojata liikkuvaa nuorta turhilta selkäkivuilta? 

Tiesitkö, että:

Selän rasitusmurtumaoireet ovat yllättävän yleisiä aktiivisilla nuorilla urheilijoilla jääkiekossa, koripallossa, jalkapallossa, futsalissa, voimistelussa, painissa ja cheerleadingissä.
 Selän rasitusmurtumaoireet ovat seurausta mm. huonoista treeniasennoista, ruutuajan lisääntymisestä ja arkiaktiivisuuden vähentymisestä. 

Tietoa selän rasitusmurtumasta

Selän rasitusmurtuma ja rasitusosteopatia todetaan selän magneettitutkimuksella. 

Rasitusosteopatia on rasitusmurtuman esiaste, jossa esiintyy luun pehmenemistä sekä turvotusta. Joskus puhutaan myös spondyloosista tai nikamakaaren höltymästä, joka tarkoittaa vastaavasti tilaa, jossa voidaan nähdä selkänikaman takakaaressa muutoksia tai murtumaa.

Rasitusmuutokset ja murtumat sijoittuvat useimmiten lanneselän alimpaan tai toiseksi alimpaan nikamaan, jotka myös taaksetaivutus- ja kiertoliikkeissä kuormittuvat eniten.  

Hoitamattomana tämä kasvavan lapsen nikamakaaren höltymä voi johtaa nikaman siirtymään eli spondylolisteesiin. Nikamakaaren siirtymä on murtumasta seuraava vaihe, jossa tähän on syntynyt molemminpuolinen murtuma ja nikama on päässyt liukumaan eteenpäin suhteessa alla olevaan nikamaan. Joskus tämän voi havaita myös kohoumana selän okahaarakerivissä, eli niin sanotuissa rangan ”helmissä”.  

Nikamakaaren siirtymistä tapahtuu noin puolella nuorista urheilijoista, joilla on todettu nikamakaaren murtuma. 

Yleisimmin vaivaa tavataan 12-16- vuotiailla junioriurheilijoilla. Pojilla rasitusmurtumat ovat yleisempiä kuin tytöillä.   

Selän rasitusmurtumat ovat lisääntyneet valitettavan paljon liikkuvien nuorten keskuudessa.  

Selän rasitusmurtumille altistavat yksipuoliset liikkeiden toistot ja erityisesti selän yliojennukset ilman tehokasta lihaspitoa altistavat kasvavan selän rasitusmurtumille. Lisäksi taustalla on tyypillisesti suurentunut kuormitus lanneselän alaosassa ryhtipoikkeamasta johtuen tai heikko keskivartalon sekä lantionhallinta. Keskivartalon ja lantion alueen lihaksista voi löytyä myös ns. Epätasapaino, jossa osa lihaksista on heikkoja ja osa taas yliaktiivisia.  

Painijoilla ja voimistelijoilla esiintyy kaksi kertaa enemmän selkäongelmia kuin vastaavan ikäisillä urheilua harrastamattomilla lapsilla. 

Huomioitavaa on, että selän rasitusmurtumat ovat erittäin yleisiä myös jääkiekossa sekä erilaisten pallolajien keskuudessa, joissa on paljon äkkinäisiä liikkeitä ja kiertoja.  
 Osaksi selkärangan rasitusmurtumien lisääntyminen voi johtua siitä, että arkiaktiivisuus on vähentynyt huomattavasti ja pelikoneiden sekä puhelinten äärellä vietetään liian paljon aikaa. Tällöin selkä ei pääse rauhassa vahvistumaan arkisissa kevyemmissä tekemisissä. Saatetaan olla huonossa ryhdissä pyöreällä selällä, jolloin saadaan aikaseksi tilanne, jossa selän syvät lihakset sammuvat.
 Jos pitkään, huonossa ryhdissä olevan istumisen jälkeen lähdetäänkin täysillä treeneihin, niin selkärankaa syvältä kontrolloivat lihakset voivat olla puolivaloilla mukana. Siksi on tärkeä kiinnittää huomiota asentoihin, jossa lapsi esimerkiksi pelaa pelikonsolia tai on puhelimella. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vatsamakuulla puhelimen kanssa oleminen tai istuminen jumppapallon päällä, kun pelataan pelikonsolilla.  
 Onkin äärimmäisen tärkeää saada urheilevan lapsen tai nuoren keskivartalon tuki tasapainoisesti hyvin vahvaksi. Keskivartalon vahvuuden kautta ehkäistään osaltaan myös muita kehon rasitusvammoja sekä loukkaantumisia ja keskivartalotuen vahvistuessa saadaan huomattavasti paremmin voimaa esimerkiksi ponnistukseen, juoksuun, luisteluun, pallon heittoon tai pallon potkuun. 
Liikkuvan nuoren selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisypaketti sisältää:
Liikkuvan nuoren selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisypaketti sisältää:
 • Pitkän kokemuksen omaavan ja urheilufysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin kehittämän ja tehokkaasti tuloksia tuoneen liikkuvan nuoren selän rasitusmurtumaa ennaltaehkäisevän verkkovalmennuksen.
 • Pääsyn välittömästi valmennusalustalle ja kaikki materiaalit käyttöösi heti (voimassa toistaiseksi).
 • Liikepankin- ja huoltopankin ohjevideoina selän rasitusmurtuman ennaltaehkäisemiseksi. 
 • ​Ohjevideot ruutu(peli)ajan asentoihin sekä painoharjoittelun yhteydestä selän rasitusmurtumiin. 
 • ​Kirjallista lisätietoa videoiden tueksi.
 • ​Täydennettävän treenilomakepohjan liikkuvan nuoren motivoimiseksi.
 • ​Viihteellisen temppuvideon junioriurheilijoilta.
Verkkovalmennuksen sisältö vastaa vähintään 3 erikoistuneen  fysioterapeutin vastaanottokäyntiä ja sen arvo on ainakin 280€.  
 ENNALTAEHKÄISE - ÄLÄ ODOTA VAMMOJA
Ennaltaehkäise nuoren urheilijan selän rasitusmurtumia tehokkailla fysioterapeutin täsmäohjeilla.
 NÄE HYÖDYT - TUNNISTA UHAT                     
Pahimmillaan liikkuva nuori voi kärsiä tyypillisistä rasitusvammoista jopa muutaman vuoden ajan, ellei näihin saada heti fysioterapeutin täsmäohjeita.
Parhaat tulokset saatte näin:
 • Hanki verkkofysioterapiapaketti liikkuvan nuoren kehonhuoltoon.
 • ​Katsokaa videot ja tehkää harjoitukset alussa yhdessä.
 • ​Merkitkää jokainen tehty treeni verkkofysioterapia-paketissa olevaan lomakkeeseen. 
 • ​Sitoutukaa treeniin ja iloitkaa harjoitusten tuottamista tuloksista. 

Fysioterapeutti
Annina Korhonen

Annina on vuonna 2004 valmistunut fysioterapeutti, jolla on myös lähihoitajan koulutus vuodelta 1998. Annina on toiminut fysioterapeuttina tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä leikkauspotilaiden fysioterapiassa valmistumisestaan saakka. Työkokemusta on vuosien saatossa kertynyt useasta eri fysioterapiayksiköstä rutkasti. 

Lisäksi Annina on tehnyt yhteistyötä Pirkanmaalla eri urheiluseurojen urheilijoiden kanssa ja toteuttanut fysioterapian lisäksi urheilijoiden kartoituksia vammojen ehkäisemiseksi sekä pitänyt valmentajien koulutuksia. Urheilijoita on ollut mm. seuraavista seuroista; Ilves, Tappara, Kisa-Eagles, Pyrintö (koripallo), TPV, TaTU, Raholan Pyrkivä, Tampereen Voimistelijat, TaTS. Koripallovalmentajana Annina toimii Raholan Pyrkivässä. 

Annina ylläpitää taitojaan kouluttautumalla säännöllisesti. Erikoistumisopintoina ovat mm. urheilufysioterapian koulutus, fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus sekä useita muita tuki- ja liikuntaelinongelmien koulutuksia. Halutessasi näet tarkemmin Anninan taustoista täältä.
© Copyright - All Rights Reserved, WellStock Oy